Hur gör man för att köpa begagnat?
Hur gör man för att köpa begagnat?

Hur gör man för att köpa begagnat?

Att köpa begagnade kläder är som vi varit inne på i andra artiklar ett perfekt sätt att ta vara på miljön och minska det avtryck man har på klimatet. Men för den som inte är helt van vid detta kan det verka krångligt och lite svårt. Här kommer därför några tips på olika sätt som du kan köpa begagnade kläder på.

Online

Det finns massor med olika tjänster som säljer kläder online. Den stora fördelen med dessa sidor är framför allt utbudet. Du kan som i vilken klädbutik som helst söka på märke eller storlek och få fram massor med träffar.

En nackdel är så klart att kläderna måste fraktas hem till dig. Detta bidrar till en del utsläpp, även om det är bättre än att beställa helt nya kläder.

För att minska dessa utsläpp kan ett tips vara att använda tjänster som utgår från Sverige. Ett annat tips är att köpa mycket kläder på samma gång istället för att göra många små beställningar. På så vis möjliggör du mer effektiva leveranser.

Loppis

Något som också kan vara smart är att besöka olika loppis. I Sverige finns ganska gott om privatpersoner som säljer begagnade saker, ofta till och med i hemmet. Kläder är en av de saker som du kommer att hitta mest av på de flesta loppmarknader.

Något som kan vara smart är att ta en runda och besöka flera olika ställen. Det är inte säkert att du får napp dit du åker första gången, men om du letar lite är chansen stor att du kan göra riktiga fynd. Ett plus med loppis är att kläderna ofta är billiga och du kommer att tjäna en hel del jämfört med att köpa nya kläder.

Second hand

Till sist finns också second-hand butiker där du kan handla. Här är det ofta lite mer uppstyrt och sorterat. Privatpersoner som inte längre vill ha kvar sina saker kan lämna in dem till en second hand och utbudet blir därmed stort.

I vissa butiker sticker dock priserna iväg en del. Även om det inte är några enorma summor så blir det ofta billigare att handla begagnade kläder online. Men för den som gärna går i en fysisk butik kan second hand så klart vara ett bra alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *